2018-01-12

Sökwebben är öppen

Idag öppnar sökwebben. Valperioden avslutas den 12 februari.

2018-01-10

Missa inte våra infokvällar!

Alla kommunala gymnasieskolor i Umeå arrangerar informationskvällar inför gymnasievalet:
Dragonskolan, onsdag 17 januari, kl.18.30-21.00
Midgårdsskolan, torsdag 18 januari, kl.18.00-20.30
Forslundagymnasiet, tisdag 23 januari, kl.18.30-20.30

Du är också alltid välkommen på PRASO. Mer information finns på respektive skolas webbplats.

2017-12-21

Mark och anläggning på Forslundagymnasiet

Inriktning mark och anläggning inom Bygg- och anläggningsprogrammet kommer från och med hösten 2018 att vara på Forslundagymnasiet med alla kurser, såväl teoretiska som praktiska. Det betyder att niorna i sitt gymnasieval söker direkt till mark och anläggning på Forslundagymnasiet.

Bygg- och anläggningsprogrammet på Forslundagymnasiet vänder sig till dig som i framtiden vill jobba med markarbeten, husgrunder, betong, stenbeläggningar och anläggningsmaskiner. Då väljer du inriktningen Mark och anläggning.

Du får lära dig att arbeta med mark och anläggning och får kunskap om hur man jobbar rationellt, säkert och miljömässigt samtidigt som du får kunskaper om branschens olika yrken och arbetsprocesser.

Byggbranschen erbjuder en rad intressanta yrken och inom den här utbildningen läggs grunden till en karriär inom mark och anläggning.

2017-10-07

Folder med alla program

Här är en folder med mer information om våra skolor och program (om du är elev i årskurs 9 i Umeåregionen så skickas den även hem till dig och dina föräldrar med post).