« Tillbaka
PoängplanDragonskolans webb


Barn- och fritidsprogrammet

Är du intresserad av att arbeta med människor? Intresserad av friskvård och hälsa? Sugen på att leda andra och hjälpa andra att utvecklas?

Barn- och fritidsprogrammet är utbildningen för dig som tänker du dig en framtid inom skola och barnomsorg, eller som ledare, tränare, på en friskvårdsanläggning eller personlig tränare. Vill du istället satsa på att bli väktare och kanske i framtiden polis, brandman eller annat serviceyrke — då har du hittat rätt program. Utbildningen är ett yrkesprogram med möjlighet till högskolebehörighet


Vi jobbar med människor

Den röda tråden genom Barn- och fritidsprogrammet är att allt handlar om människor, oavsett vilken inriktning du väljer att fördjupa dig i. Programmet ger därför även goda grunder för att utbilda sig till lärare eller socionom. Du läser om människors utveckling och livsvillkor, grunderna i kommunikation och ledarskap, samt om hur miljöer påverkar människan.


Gemensam ingång

Det första året på Barn- och fritidsprogrammet är gemensamt. Du läser gymnasiegemensamma ämnen och programgemensamma ämnen. Under året får du även möjlighet att göra fältstudier och studiebesök, allt för att det ska bli lättare för dig att välja rätt inriktning inom programmet.


Inriktningar*

Fritid och hälsa

Pedagogiskt arbete

Socialt arbete

 

Framtida yrke

Arbeten som du kan få efter utbildningen är bland annat barnskötare, personlig assistent, elevassistent, personlig tränare eller väktare beroende på vilken inriktning du läst.

 

Yrkesprogram med möjlighet till högskolebehörighet

Alla elever på yrkesprogram har möjlighet att skaffa sig grundläggande högskolebehörighet. För att du som elev på Barn- och fritidsprogrammet ska uppnå grundläggande högskolebehörighet måste du läsa Engelska 6 och Svenska 3 antingen som individuellt val eller som utökad kurs. 

Undrar du något?

Ställ frågorna direkt till Dragonskolan
Fråga

Skolor

På den här sajten finns information om följande skolor:
Dragonskolan
Forslundagymnasiet
Liljaskolan
Midgårdsskolan

Mina program:

Inga program

Hämta program

Lärling?

Umeå Gymnasieskola erbjuder lärlingsutbildning på flera yrkesprogram.