Barn- och fritidsprogrammet (Dragon)

Är du intresserad av att arbeta med människor? Intresserad av friskvård och hälsa? Sugen på att leda andra och hjälpa andra att utvecklas?

På Dragonskolans Barn- och fritidsprogram får du lära dig om människor i olika åldrar och med olika förutsättningar. Utbildningen skapar en grund för dig som vill arbeta inom pedagogiska verksamheter som förskola, fritidshem och skola eller inom den sociala sektorn i arbete med personer med funktionsnedsättningar. Under dina tre år på Barn- och fritidsprogrammet varvas teori och praktik. Du har även möjlighet att studera kurser som ger grundläggande behörighet för universitet och högskola. I utbildningen ingår 15 veckor arbetsplatsförlagt lärande (APL).

På programmet får du kunskaper om människors lärande och växande, samarbete och kommunikation. Du tränar dig i att möta andra människor och utvecklar din förmåga att vara lyhörd för deras behov. Du får fundera över hur människor lever tillsammans och vilka möjligheter de har att utvecklas. Du lär dig om hälsa och arbetsmiljö. Vi lägger stor vikt vid etik, demokratiska värderingar och mänskliga rättigheter.

Oavsett vilken inriktning du läser har du flera möjligheter efter gymnasiet. Du kan välja att läsa till grundläggande högskolebehörighet inom ditt individuella val. Vill du jobba direkt efter gymnasiet kan du till exempel söka arbete som barnskötare, elevassistent, personlig assistent eller boendestödjare.

Inriktningar

Fritid och hälsa