« Tillbaka
PoängplanMidgårdsskolans webb


Estetiska programmet: Teater

Estetiska programmet med inriktning Teater är ett högskoleförberedande program där du får kunskap om teater och teaterns olika uttryck; skådespeleri, regi, dramatik, scenografi, mask och kostym men också om teaterns teori, samhällsfunktion och historia. Utbildningen ger en god grund för flera konstnärliga yrken samt för yrken där du arbetar med människor t.ex. inom vård, omsorg, utbildning och service.

Våra ämneslärare har en lång erfarenhet inom området och för att skapa goda förutsättningar för programmets karaktär har vi särskilt utformade salar t.ex. en sminkloge, teatersalar med scenljus samt en black box där vi sätter upp våra föreställningar. Programmet har en kontakt med de lokala aktörer inom branschen och våra elever får göra studiebesök, se aktuella föreställningar, delta i workshops med gästlärare som är aktiva inom teater och delta samarbeten med ex. Profilteatern.

Hos oss har du möjlighet att själv påverka innehållet i din utbildning utifrån dina intressen, behov och mål. Du väljer med själv med hjälp av våra studie- och yrkesvägledare om du vill fördjupa dig inom teater, bredda dig bortom programmets karaktärsämnen eller läsa kurser som ger dig utökad behörighet eller fler meritpoäng.

Oavsett vad du drömmer om att göra i framtiden kan det vara skönt att veta att programmet är högskoleförberedande vilket ger dig möjlighet att både läsa vidare vid högskola eller universitet och utbilda dig vidare inom teater och skådespeleri.

 

Ansökan

Du ansöker via http://www.gymnasieantagningen.nu/ 

Undrar du något?

Ställ frågorna direkt till Midgårdsskolan
Fråga

Skolor

På den här sajten finns information om följande skolor:
Dragonskolan
Forslundagymnasiet
Liljaskolan
Maja Beskowgymnasiet
Midgårdsskolan

Mina program:

Inga program

Hämta program

Folder och affisch

Här är en folder med mer information om vår skolor och program och en affisch med alla våra program.

Lärling?

Umeå Gymnasieskola erbjuder lärlingsutbildning på flera yrkesprogram.