PoängplanMidgårdsskolans webb

Estetiska programmet: Teater

Estetiska programmet: Teater är ett högskoleförberedande program, där du får kunskap om teater och teaterns olika uttryck; skådespeleri, regi, dramatik, scenografi, mask och kostym, men också om teaterns teori, samhällsfunktion och historia. Det är ett program där du får arbeta med allt som rör en teaterproduktion, från skådespeleri till kostym, ljussättning och rekvisita, samtidigt som du får en högskole-förberedande utbildning och en bra grund att stå på inför framtiden.

Här får du utveckla ditt skapande och din sceniska förmåga samt lära dig kommunicera med en publik. Du får pröva på att jobba i olika konstnärliga team och genomföra en större teaterproduktion där du får teoretisk och praktisk kunskap om arbetsprocessen från idé till färdig föreställning ser ut.

Under utbildningen utvecklar du förmågan att gestalta olika karaktärer samt tolka andras sceniska gestaltningar. På teaterprogrammet får Du kontinuerligt se och ta del av aktuell scenkonst.

Du behöver inte ha förkunskaper men utbildningen passar dig som har intresse för teater, gillar att jobba tillsammans med andra, vill lära dig allt om arbetet på och utanför scenen och har intresse av att jobba med olika konstnärliga uttryck.

Maxa din utbildning - 2000 + 500 = 2500 poäng

Hela gymnasieutbildningen består av 2500 poäng varav 2000 poäbg utgör basen. I basen ingår både gymnasiegemensamma kurser och en variation av kurser inom teater. De resterande 500 poängen använder du till att fördjupa dig ytterligare inom scen och teater eller till att läsa kurser som ger dig en bredare kompetens, fler meritpoäng eller högre behörighet inför fortsatta studier. Oavsett vilka kurser du väljer får du en högskoleförberedande utbildning och våra studie- och yrkesvägledare finns här för att hjälpa dig i ditt val.

Bra behörighet ger dig många valmöjligheter

Utbildningen ger dig i grunden både en bra behörighet för studier inom humanistiska och samhällsvetenskapliga områden på högskola eller universitet och möjlighet att söka vidare till vidare studierinom scen och teater vid teater, folk- eller yrkeshögskolor. Vilken väg du än väljer i framtiden kommer du att ha nytta av de kunskaper och kompetenser som du fått på programmet.

Exempel på yrken: skådespelare, lärare, sminkör, kommunikatör, regissör, socionom, manusförfattare, samhällsvetare, dramapedagog, kurator, maskör, scenograf, sjukgymnast, kostymör och producent.

Välkommen till oss på ES: Teater!

Ställ frågorna direkt till Midgårdsskolan