« Tillbaka
PoängplanDragonskolans webb


Dragonskolans Elitidrottsgymnasium

Barn- och Fritidsprogrammet (NIU)

 

Är du intresserad av att arbeta med människor? Intresserad av friskvård och hälsa? Sugen på att leda andra och hjälpa andra att utvecklas? Barn- och Fritidsprogrammet är utbildningen för dig som tänker du dig en framtid som ledare, tränare, på en friskvårdsanläggning eller personlig tränare. Utbildningen är ett yrkesprogram med möjlighet till högskolebehörighet

Vi jobbar med människor

Den röda tråden genom Barn- och Fritidsprogarmmet är att allt handlar om människor. Programmet ger därför även goda grunder för att utbilda sig till lärare eller socionom. Du läser om människors utveckling och livsvillkor, grunderna i kommunikation och ledarskap, samt om hur miljöer påverkar människan.

 
 

Framtida yrke


Utöver att du får de bästa möjligheterna att fortsätta som elitidrottare kan du efter utbildningen arbeta som t.ex. idrottsplatspersonal eller personlig tränare.
 

Nationellt godkänd utbildning

 

De nationellt godkända utbildningarna finns enbart på gymnasieskolor som är utvalda av specialidrottsförbunden och skolverket.

Utbildningarna är framtagna för att du på ett bra sätt skall kunna kombinera elitidrottsträning med din gymnasieutbildning. Idrottskursernas sammansättning i programmen innebär också att du får en fördjupad praktisk och teoretisk kunskap inom idrottens område. 

Undrar du något?

Ställ frågorna direkt till Dragonskolan
Fråga

Skolor

På den här sajten finns information om följande skolor:
Dragonskolan
Forslundagymnasiet
Liljaskolan
Midgårdsskolan

Mina program:

Inga program

Hämta program

Lärling?

Umeå Gymnasieskola erbjuder lärlingsutbildning på flera yrkesprogram.