PoängplanMaja Beskowgymnasiets webb

Inriktningen Fritid och hälsa på Umeå Elitidrottsgymnasium är utbildningen för dig som är intresserad av ledarskap, träning, friskvård och hälsa. Utbildningen ger dig också grundläggande behörighet för vidare studier på universitet och högskola.

Utöver goda och fördjupade kunskaper inom just ledarskap, träningslära och hälsa erbjuder utbildningen dessutom en bredare förståelse för områden som människors lärande, utveckling och livsvillkor.

Under dina tre år på programmet varvas teori och praktik. I utbildningen ingår 15 veckor arbetsplatsförlagt lärande (APL) vilket ger dig nyttiga praktiska erfarenheter och möjligheter att träna ditt ledarskap. Det här innebär att du direkt efter utbildningen har bra förutsättningar för att söka arbete på exempelvis gym, träningsanläggningar eller som personlig tränare och instruktör.

Efter utbildningen kan du självklart också välja att söka vidare till högre studier. De kurser du läser inom programmet ger dig även grundläggande behörighet för universitet och högskola. Kanske funderar du på en universitetsutbildning till polis, psykolog eller idrottslärare? I så fall har du skaffat dig en god grund under dina tre år på Umeå Elitidrottsgymnasium.

Inriktning

Fritid och hälsa

Framtida yrke

Utöver att du får de bästa möjligheterna att fortsätta som elitidrottare kan du efter utbildningen arbeta på exempelvis gym, träningsanläggningar eller som personlig tränare och instruktör.

Nationellt godkänd utbildning

De nationellt godkända utbildningarna finns enbart på gymnasieskolor som är utvalda av specialidrottsförbunden och skolverket.

Utbildningarna är framtagna för att du på ett bra sätt skall kunna kombinera elitidrottsträning med din gymnasieutbildning. Idrottskursernas sammansättning i programmen innebär också att du får en fördjupad praktisk och teoretisk kunskap inom idrottens område.

Ställ frågorna direkt till Maja Beskowgymnasiet