« Tillbaka
PoängplanMaja Beskowgymnasiets webb


Är du intresserad av ekonomi? Du kanske tycker det verkar spännande att få lära dig hur man startar och driver företag, eller vill veta mer om hur man använder lagar och regler för att ta reda på vad som är rätt.
 

Ekonomi

Ekonomiprogrammet är ett program där du får lära dig vad ekonomi handlar om, i samhället och för företag, och där du får utveckla din förmåga i entreprenörskap: att utveckla och förverkliga affärsidéer.

Ekonomiprogrammet är också ett program där du får en inblick i juridikens roll i vårt samhälle, vilka olika regelverk som finns och hur du ska använda dem för att lösa olika typer av juridiska problem. Under utbildningens första år läser du bland annat både företagsekonomi och privatjuridik, sedan fördjupar dig mer inom ekonomi. Utöver detta läser du även flera andra ämnen, till exempel samhällskunskap, historia och psykologi.
 

Inriktning

Ekonomi

 

Högskolestudier

Utbildningen är ett högskoleförberedande program, speciellt lämpligt för dig som funderar på att läsa vidare till ekonom eller jurist men även inom andra samhällsvetenskapliga områden.
 

Nationellt godkänd utbildning

De nationellt godkända utbildningarna finns enbart på gymnasieskolor som är utvalda av specialidrottsförbunden och skolverket.

Utbildningarna är framtagna för att du på ett bra sätt skall kunna kombinera elitidrottsträning med din gymnasieutbildning. Idrottskursernas sammansättning i programmen innebär också att du får en fördjupad praktisk och teoretisk kunskap inom idrottens område.

 



 

Undrar du något?

Ställ frågorna direkt till Maja Beskowgymnasiet
Fråga

Skolor

På den här sajten finns information om följande skolor:
Dragonskolan
Forslundagymnasiet
Liljaskolan
Midgårdsskolan

Mina program:

Inga program

Hämta program

Lärling?

Umeå Gymnasieskola erbjuder lärlingsutbildning på flera yrkesprogram.