PoängplanMaja Beskowgymnasiets webb

Umeå Elitidrottsgymnasium

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogammet vänder sig till dig som är intresserad av naturvetenskap och matematik. Programmet ger dig en bred kunskapsbas att stå på och breda valmöjligheter för fortsatta högskolestudier.

När du läser naturvetenskapsprogrammet lägger du ner mycket arbete och tid på ämnena matematik, kemi, fysik och biologi.Du gör beräkningar, diskuterar, laborerar, läser, skriver och experimenterar. Du tränar dig i problemlösning och analys. Du utvecklar en djup förståelse för det naturvetenskapliga arbetssättet, men även för fysikaliska fenomen, kemiska och biologiska processer.

Din förmåga att tänka kritiskt, resonera logiskt, jobba med problemlösning och göra systematiska iakttagelser tränas också. Inom svenska och engelska får du öva dig i att reflektera, argumentera och se samband samt att skriva avancerade texter. På detta sätt får du med dig breda kunskaper och blir väl förberedd för vidare hög­skolestudier.

Inriktning

Naturvetenskap

Nationellt godkänd utbildning

De nationellt godkända utbildningarna finns enbart på gymnasieskolor som är utvalda av specialidrottsförbunden och skolverket.

Utbildningarna är framtagna för att du på ett bra sätt skall kunna kombinera elitidrottsträning med din gymnasieutbildning. Idrottskursernas sammansättning i programmen innebär också att du får en fördjupad praktisk och teoretisk kunskap inom idrottens område.

Ställ frågorna direkt till Maja Beskowgymnasiet