Dragonskolans Elitidrottsgymnasium

Naturvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av att arbeta med frågor om människan, naturen och samhället? Intresserad av laborativt arbete och problemlösning? Sugen på att i framtiden forska, jobba som läkare, jurist, civilingenjör, ekonom eller något helt annat? Tycker du att matematik, biologi, fysik och kemi är spännande ämnen? Då är naturvetenskapsprogrammet det självklara valet.

Öppnar många vägar i framtiden

Programmet passar dig som tycker om att studera och vill ha en utbildning som öppnar många vägar till framtiden. Naturvetenskapsprogrammet är en bred högskoleförberedande utbildning med inriktning mot matematik, biologi, fysik, kemi och hållbart samhälle. Programmets båda inriktningar ger behörighet till de flesta högskoleutbildningarna.

Här ger vi dig redskapen för att nå goda studieresultat, använda ett ekologiskt synsätt och ett vetenskapligt förhållningssätt som skapar förutsättningar för fortsatta studier. Vi arbetar praktiskt med många laborationer i nya fräscha lokaler. Under dina studier kommer du att få uppleva spännande exkursioner och fältstudier.

Anpassa din utbildning

Vi erbjuder ett stort utbud av programfördjupande kurser som gör det möjligt att anpassa din gymnasieutbildning efter dina behov och önskemål. Vi har ett mångårigt samarbete med Umeås två universitet som erbjuder mentorskap samt handledning vid gymnasiearbete. Inom programmet ger vi dig möjlighet att nå maximala meritpoäng för högskolestudier genom utbudet av valbara fördjupningskurser inom språk och matematik.

Under det första året läser alla grundläggande matematiska och naturvetenskapliga kurser. Till år två väljer du sedan inriktning:
Naturvetenskap eller Naturvetenskap och samhälle.

Nationellt godkänd utbildning

De nationellt godkända utbildningarna finns enbart på gymnasieskolor som är utvalda av specialidrottsförbunden och skolverket.

Utbildningarna är framtagna för att du på ett bra sätt skall kunna kombinera elitidrottsträning med din gymnasieutbildning. Idrottskursernas sammansättning i programmen innebär också att du får en fördjupad praktisk och teoretisk kunskap inom idrottens område.