InterClass

InterClass ges till största delen på engelska. Den är för dig som är särskilt intresserad av naturvetenskap och matematik med engelska som en naturlig del i arbetet.

Inriktningen InterClass motsvarar inriktningen Naturvetenskap men med engelska som undervisningsspråk och innebär att du fördjupar dina kunskaper inom matematik, biologi, kemi och fysik.

Väl förberedd för vidare studier

I välanpassade lokaler med modern utrustning får du utveckla ditt laborativa arbete och din förmåga att lösa problem. Inom ramen för de kurser du läser lär vi dig utveckla ett vetenskapligt förhållningssätt och kritiskt tänkande. Du kommer att utveckla din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och att presentera dina kunskaper digitalt.

Du utvecklar ett naturvetenskapligt språk. Genom denna utbildning kan du maximera dina meritpoäng och du är mycket bra förberedd för fortsatta studier. Detta eftersom mycket av litteraturen vid högre studier är engelskspråkig.

De kunskaper du har förvärvat under gymnasietiden får du användning av i ett eget projekt, ditt gymnasiearbete. Detta genomförs det tredje och sista året på Dragonskolan.

Framtida yrken

Denna inriktning passar dig som t ex tänker dig en framtid inom medicin, eller som civilingenjör, jägmästare, m.m.