PoängplanMaja Beskowgymnasiets webb

Umeå Elitidrottsgymnasium

Lärlingsutbildning - en satsning på framtiden och en väg till arbete

Ett yrkesprogram kan läsas på två olika sätt – skolförlagt eller som lärling. Som lärling sker hälften av utbildningen på en arbetsplats som du själv kan vara med och välja.

Inom lärlingsutbildningen läser du de flesta yrkeskurserna i en verklig arbetsmiljö med början redan hösten i åk 1.

Under utbildningstiden kommer du första året att vara på en arbetsplats två veckor åt gången och en vecka i skolan – två veckor ute, en vecka inne. Den arbetsplatsförlagda tiden börjar efter höstlovet i åk 1.

Som lärling går du i samma klass oavsett vilket yrkesprogram du valt. De veckor du är i skolan läser du gymnasiegemensamma ämnen tillsammans med andra lärlingselever och har yrkesteori. Du får samma fördelar som andra elever; du tillhör en klass under den skolförlagda tiden då du läser gymnasiegemensamma kurser och du och dina klasskamrater får en god sammanhållning.

Lärlingsutbildningen ger dig massor med arbetslivserfarenhet och med stöd av yrkeslärare och handledare på arbetsplatsen får du möjlighet att lära dig ett yrke.

Lärlingsutbildningen erbjuds 2019/20 inom:

Handels- och administrationsprogrammet
- inriktning handel och service

Vi reserverar oss för ändringar i utbudet av inriktningar.

Nationellt godkänd utbildning

De nationellt godkända utbildningarna finns enbart på gymnasieskolor som är utvalda av specialidrottsförbunden och skolverket.

Utbildningarna är framtagna för att du på ett bra sätt skall kunna kombinera elitidrottsträning med din gymnasieutbildning. Idrottskursernas sammansättning i programmen innebär också att du får en fördjupad praktisk och teoretisk kunskap inom idrottens område.

Ställ frågorna direkt till Maja Beskowgymnasiet