« Tillbaka
PoängplanMidgårdsskolans webb


 

Estetiska programmet: Estetik & media/film

Estetiska programmet med inriktning Estetik och media är ett högskoleförberedande program där du får arbeta kreativt med text och bild i både digitala och analoga medier. Oavsett vad du väljer att göra i framtiden kommer du att ha nytta av de kunskaper och kompetenser som du får på programmet.

Hos oss får du bl.a. skapa och formge trycksaker och digitala produktioner, t.ex. tidningar, fotografier, affischer, reklam, logotyper och stopmotionfilm. En stor del av arbetet sker i professionella programvaror som InDesign, Illustrator och Photoshop men du får också arbeta utanför datorn och lära dig använda analoga tekniker och textkommunikation. Genom att varva studiebesök med verklighetsnära case och projekt från både interna och externa uppdragsgivare får du träna din kreativitet, hitta nya lösningar och utveckla din förmåga att kommunicera i text och bild.

Hos oss har du möjlighet att själv påverka innehållet i din utbildning utifrån dina intressen, behov och mål. Du väljer med själv med hjälp av våra studie- och yrkesvägledare om du vill fördjupa dig inom media, bredda dig bortom programmets karaktärsämnen eller läsa kurser som ger dig utökad behörighet eller fler meritpoäng.

Oavsett vad du drömmer om att göra i framtiden kan det vara skönt att veta att programmet är högskoleförberedande vilket ger dig möjlighet att läsa vidare vid högskola eller universitet efter avslutade gymasiestudier.

 

Ansökan

Du ansöker via http://www.gymnasieantagningen.nu/ 

Undrar du något?

Ställ frågorna direkt till Midgårdsskolan
Fråga

Skolor

På den här sajten finns information om följande skolor:
Dragonskolan
Forslundagymnasiet
Liljaskolan
Maja Beskowgymnasiet
Midgårdsskolan

Mina program:

Inga program

Hämta program

Folder och affisch

Här är en folder med mer information om vår skolor och program och en affisch med alla våra program.

Lärling?

Umeå Gymnasieskola erbjuder lärlingsutbildning på flera yrkesprogram.