« Tillbaka
PoängplanDragonskolans webb


Vård- och omsorgsprogrammet (Midgård)

Vård- och omsorgsprogrammet är en yrkesutbildning som gör dig redo för att arbeta som undersköterska inom sjukvård eller friskvård efter redan efter studenten. Utbildningen ger också en god grund för vidare studier på högskola eller universitet.

Utöver de gymnasiegemensamma ämnena läser du bland annat akutsjukvård, hälsopedagogik, medicin, psykiatri och internationellt arbete. Under dina tre år på programmet har du också minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande då du får praktisera dina kunskaper ute på olika arbetsplatser.

Midgårdsskolans vård- och omsorgsprogram är kvalitetssäkrat inom Vård- och omsorgscollege, vilket innebär att vi har ett nära samarbete med arbetsgivare inom vård och omsorg. Det innebär bl.a. att du som elev på programmet har möjlighet att få arbete under studietiden. Umeå kommun erbjuder t.ex. tre veckors ferieprao efter årskurs 1 samt möjlighet till sommar- och extrajobb när du fyllt 18 år. Efter examen erbjuds du arbete som undersköterska eller boendehandledare.

Om du vill läsa vidare på högskola eller universitet kan det vara skönt att veta att du hos oss har möjlighet att välja ett s.k. högskolepaket som innebär att du får läsa kurser som ger dig en grundläggande högskolebehörighet inom ramen för dina individuella val.

 

Ansökan

Du ansöker via http://www.gymnasieantagningen.nu/ 

Undrar du något?

Ställ frågorna direkt till Dragonskolan
Fråga

Skolor

På den här sajten finns information om följande skolor:
Dragonskolan
Forslundagymnasiet
Liljaskolan
Maja Beskowgymnasiet
Midgårdsskolan

Mina program:

Inga program

Hämta program

Folder och affisch

Här är en folder med mer information om vår skolor och program och en affisch med alla våra program.

Lärling?

Umeå Gymnasieskola erbjuder lärlingsutbildning på flera yrkesprogram.