Ekonomiprogrammet

Är du intresserad av ekonomi eller juridik? Du kanske tycker det verkar spännande att få lära dig hur man startar och driver företag, eller vill veta mer om hur man använder lagar och regler för att ta reda på vad som är rätt.

Ekonomi och juridik*

Ekonomiprogrammet är ett program där du får lära dig vad ekonomi handlar om, i samhället och för företag, och där du får utveckla din förmåga i entreprenörskap: att utveckla och förverkliga affärsidéer.

Ekonomiprogrammet är också ett program där du får en inblick i juridikens roll i vårt samhälle, vilka olika regelverk som finns och hur du ska använda dem för att lösa olika typer av juridiska problem. Under utbildningens första år läser du bland annat både företagsekonomi och privatjuridik, sedan väljer du inriktning där du fördjupar dig mer inom ekonomi eller juridik. Utöver detta läser du även flera andra ämnen, till exempel samhällskunskap, historia och psykologi.

Inriktningar

Juridik

Högskolestudier

Utbildningen är ett högskoleförberedande program, speciellt lämpligt för dig som funderar på att läsa vidare till ekonom eller jurist men även inom andra samhällsvetenskapliga områden.

*Skolan strävar efter att du ska få läsa den inriktning du önskar, men utifrån elevunderlag fastställs det om en inriktning kommer att starta. Urval kan komma att ske.