Industritekniska programmet (Dragon)

Om du vill jobba i en bransch som utvecklas snabbt och ställer allt högre kunskapskrav, är det här ditt program. På Industritekniska programmet får du kunskaper för att möta industrins behov idag och i framtiden.

Du kommer att studera vid Dragonskolans Teknikcenter och vistas i toppmoderna lokaler och uppehållsytor. Du har även möjlighet att söka stipendium ur "Komatsu Forest-stiftelsen" som årligen årligen delar ut  stipendier till elever i årskurs 2 för studieresa till Japan där eleverna besöker Komatsus fabriker.

Vi har ett gott samarbete med branschen och kan erbjuda minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du får lära dig mer och skapa viktiga nätverk.

Programmet erbjuder två inriktningar; en mot produkt- och maskinteknik och en mot svetsteknik. Du väljer inriktning efter första terminen då du fått "prova-på-allt". Du svarvar, svetsar, designar egna produkter, programmerar, läser ritningar, monterar, servar och bygger. Du läser de olika verkstadskurserna integrerat och arbetar precis som om du vore i en verkstad på ett teknikföretag. På så sätt blir du väl förberedd för att möta verkligheten utanför skolan. Från andra terminen fördjupar du dig mot ditt framtida yrkesområde.

Inriktningar

Produkt- och maskinteknik