Industritekniska programmet

Vill du jobba med avancerad datautrustning? Vill du lära dig att svetsa? Vill du gå ett program där du både blir attraktiv på arbetsmarknaden - och har chansen att läsa vidare efter gymnasiet? Då är Industritekniska programmet något för dig!

Att arbeta i Teknikföretagen har alltid varit en utmaning. Om du vill jobba i en bransch som utvecklas snabbt och ställer allt högre kunskapskrav, är det här ditt program. På Industritekniska programmet får du kunskaper om industriell teknik och industriteknisk produktion. Du är helt enkelt rustad för fylla industrins behov idag och framåt.

Du kommer att studera vid Dragonskolans Teknikcenter och vistas i toppmoderna lokaler och uppehållsytor. Du har även möjlighet att söka stipendium ur  "Komatsu Forest stiftelse "som årligen årligen delar ut  två stipendier till elever i årskurs 2 för studieresa till Japan där eleverna besöker Komatsus fabriker.

Gemensam ingång

Programmet erbjuder två inriktningar en mot svetsteknik och en mot produkt- och maskinteknik*. Men du väljer inriktning efter första terminen då du fått "prova-på-allt". Du svarvar, svetsar, designar egna produkter, programmerar, läser ritningar, monterar, servar och bygger. Du läser de olika verkstadskurserna integrerat och arbetar precis som du vore i en verkstad på ett av våra teknikföretag. På så sätt blir du väl förberedd för att möta verkligheten utanför skolan.

Från andra terminen i år ett fördjupar du dig mot ditt framtida yrkesområde. Du kommer att få praktisera 15 veckor totalt under år två och tre på Umeås olika teknikföretag. Det ger dig bra inblick i arbetslivet och chansen att knyta viktiga kontakter under skoltiden.

*Skolan strävar efter att du ska få läsa den inriktning du önskar, men utifrån elevunderlag fastställs det om en inriktning kommer att starta. Urval kan komma att ske.