PoängplanMidgårdsskolans webb

Naturvetenskapsprogrammet

Gillar du matematik, kemi, fysik och biologi? Är du en kreativ problemlösare? Gillar du att experimentera och undersöka? Vill du läsa vidare på högskola eller universitet? Då är Naturvetenskap på Midgårdsskolan rätt utbildning för dig.

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som passar dig som tycker om att studera och vill ha en utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Här får du fördjupa dig i biologi, fysik, kemi och matematik och utveckla din kreativitet och förmåga att lösa problem. Vi varvar teoretiskt lärande med praktiska laborationer, fältstudier, exkursioner och studiebesök och använder oss av ett vetenskapligt förhållningssätt vilket betyder att du får undersöka, analysera och dra dina egna slutsatser. Genom att träna på färdigheter och arbetssätt som är viktiga vid högskole- och universitetsstudier får du goda förutsättningar för vidare studier.

Inriktningar*:

På Midgårdsskolan har vi två olika inriktningar att välja mellan:

Naturvetenskap

På inriktningen Naturvetenskap kombinerar vi teori med praktiska övningar i våra välutrustade laborationssalar. Här får du utveckla din förmåga att lösa problem och fördjupa dig ytterligare inom biologi, fysik, kemi och matematik.Inriktningen ger dig de bästa förutsättningarna för universitetsstudier inom naturvetenskap och passar dig som vill läsa vidare till exempelvis läkare, ingenjör, veterinär eller matematiker.

Naturvetenskap och samhälle

Inriktningen Naturvetenskap och samhälle ger dig en utbildning med fokus på naturvetenskapliga ämnen ur ett samhällsvetenskapligt perspektiv. Här får du fördjupa dig i geografi, samhällsvetenskap och kemi. Inriktningen ger dig en förståelse för hur vårt samhälle fungerar och hur naturvetenskap och samhällsutveckling påverkar varandra och passar dig som vill läsa vidare inom medicin, miljö eller globala frågor.

* Inriktning väljs under årskurs 2 när du hunnit läsa delar av grundkurserna i både natur- och samhällsämnena vilket kan underlätta ditt val.

Anpassa din utbildning

Vi har ett stort urval av programfördjupande och meritpoänggivande kurser och som Umeås kultur- och mediegymnasium har vi stans största utbud av kurser inom estetiska ämnen. Det ger dig möjlighet att, inom ramen för valbara kurser och individuella val, fördjupa dig i de ämnen som du är intresserad av och anpassa din utbildning utifrån dina behov.

Välkommen till oss på Naturvetenskapsprogrammet!

Ställ frågorna direkt till Midgårdsskolan