PoängplanMidgårdsskolans webb

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är en bred gymnasieutbildning för dig som är intresserad av aktuella samhällsfrågor och den värld vi lever i. Det är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av människor och relationer men också av kultur och media.

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger dig en bred utbildning med fokus samhällsfrågor och den värld vi lever. Under utbildningen får du omfattande kunskaper om bl.a. samhällsutveckling, politik, ekonomi, historia, filosofi och psykologi.

Vi strävar efter utbilda självständiga och kreativa elever. Hos oss får dulära dig att arbeta vetenskapligt, öva på att argumentera i tal och skrift samt kritiskt granska information vilket gör dig väl förberedd för vidare studier. Vi varvar teoretisk undervisning med studiebesök och verklighetsbaserade case och erbjuder dig, som enda samhällsutbildning i Umeå, en veckas arbetsförlagd praktik under årskurs 2.

Inriktningar*:

På Midgårdsskolan har vi idag två olika inriktningar att välja på:

Samhällsvetenskap

Inriktningen ger dig kunskaper om hur samhällen fungerar och förändras både lokalt och globalt. Vi arbetar bl.a. med internationella relationer, globaliseringens konsekvenser samt miljöfrågor. Du får lära dig att göra vetenskapliga undersökningar vilket gör dig väl förberedd för vidare studier. Inriktningen passar dig som vill ha en bred utbildning inom samhällsvetenskapliga och humanistiska ämnen.

Beteendevetenskap

Här står studier av människan i fokus. Inriktningen ger dig en förståelse för människors agerande som individer och det sociala samspelet mellan människor. Här får du en förståelse för hur individer och grupper påverkar varandra samt kunskaper om psykologi, sociologi och ledarskap. Inriktningen förbereder dig för vidare studier och passar dig som i framtiden vill arbeta med att vägleda, informera eller coacha andra människor.

* Inriktning väljs inför år 2 och läses under år 2 och 3.

Anpassa din utbildning

Vi har ett stort urval av programfördjupande, behörighets- och meritpoänggivande kurser och som Umeås kultur- och mediegymnasium har vi stans största utbud av kurser inom estetiska ämnen. Det ger dig möjlighet att, inom ramen för valbara kurser och individuella val, fördjupa dig i de ämnen som du är intresserad av och anpassa din utbildning utifrån dina behov.

Välkommen till oss på Samhällsvetenskapsprogrammet!

Ställ frågorna direkt till Midgårdsskolan