« Tillbaka
PoängplanMidgårdsskolans webb


Samhällsvetenskapsprogrammet (Midgård)

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av samhällsfrågor, den värld vi lever i och hur människan och samhället fungerar och utvecklas både lokalt och globalt.

Här får du möjlighet att lära dig om samhällsstrukturen på olika nivåer genom studier av människors livsvillkor utifrån ett individ-, grupp- och samhällsperspektiv som ger dig kunskaper inom bl.a. globalisering, samhällsutveckling, politik, ekonomi, historia, filosofi och psykologi.

Vi varvar teoretisk undervisning med studiebesök och verklighetsbaserade case. Midgårdsskolan är en certifierad FN-skola vilket bl.a. betyder att vi arrangerar aktiviteter kopplade till olika samhällsfrågor ex. i form av ett årligt återkommande FN-rollspel och temadagar. Vi har också en elevförening med fokus på globala frågor och mänskliga rättigheter som i våras tilldelades diplom av svenska FN-förbundet för sitt engagemang.

Våra samhällselever får också möjlighet att göra studieresor bl.a. till Stockholm för att besöka riksdagen samt högskolor och universitet för att planera för vidare studier. Under vissa år har du även möjlighet delta i ett internationellt utbyte och uppleva ett annat lands samhälle och kultur.

 

Inriktning

  • Beteendevetenskap
  • Samhällsvetenskap

 

Ansökan

Du ansöker via http://www.gymnasieantagningen.nu/ 

Undrar du något?

Ställ frågorna direkt till Midgårdsskolan
Fråga

Skolor

På den här sajten finns information om följande skolor:
Dragonskolan
Forslundagymnasiet
Liljaskolan
Maja Beskowgymnasiet
Midgårdsskolan

Mina program:

Inga program

Hämta program

Folder och affisch

Här är en folder med mer information om vår skolor och program och en affisch med alla våra program.

Lärling?

Umeå Gymnasieskola erbjuder lärlingsutbildning på flera yrkesprogram.