Ett yrkesprogram kan läsas på två olika sätt – skolförlagt eller som lärling. Som lärling sker hälften av utbildningen på en arbetsplats som du själv kan vara med och välja.

Under utbildningstiden kommer du första året att vara på en arbetsplats två veckor åt gången och en vecka i skolan – två veckor ute, en vecka inne. Den arbetsplatsförlagda tiden börjar efter höstlovet i åk 1.

Som lärling går du i samma klass oavsett vilket program du valt. De veckor du är i skolan läser du gymnasiegemensamma ämnen tillsammans med andra lärlingselever och har yrkesteori. Du får samma fördelar som andra elever; du tillhör en klass under den skolförlagda tiden då du läser gymnasiegemensamma kurser och du och dina klasskamrater får en god sammanhållning.

Lärlingsutbildningen ger dig massor med arbetslivserfarenhet och med stöd av yrkeslärare och handledare på arbetsplatsen får du möjlighet att lära dig ett yrke.

Lärlingsutbildningen erbjuds 2018/19 inom:

Barn- och fritidsprogrammet
- inriktning pedagogiskt arbete

Fordons- och transportprogrammet
- inrikning personbil

Industritekniska programmet - Svensk gymnasielärling
- inriktning driftsäkerhet och underhåll
- inriktning produkt- och maskinteknik
- inriktning svetsteknik

Vård- och omsorgsprogrammet
- inriktning hälsa och sjukvård

Vi reserverar oss för ändringar i utbudet av inriktningar.