« Tillbaka
PoängplanDragonskolans webb


Samhällsvetenskapsprogrammet (Dragon)

Dragonskolans samhällsvetenskapsprogram ger dig en bred högskoleförberedande utbildning med fokus på människor och samhällsfrågor, både lokalt och globalt.

På vårt samhällsvetenskapliga program får du en förståelse och kunskaper som är till stor nytta inom alla yrken där man på olika sätt arbetar med att möta och leda människor.

Du får möjlighet att fördjupa din förståelse av människors agerande som individer samt som deltagare i grupper och organisationer ur ett samhällsperspektiv.

Efter gymnasiet finns flera intressanta vägar vidare på universitet och högskolor. OBS! Särskild behörighet kan behövas.

 

Inriktningar

Beteendevetenskap

  • Du lär dig om människans utveckling, socialisation och samspel. Du får större förståelse för hur människor handlar som individer, gruppdeltagare och samhällsmedborgare. Du studerar kommunikation, lärande och ledarskap.

Samhällsvetenskap

  • Du lär dig om samhällsstrukturer och människors livsvillkor. Du breddar och fördjupar dina kunskaper om olika samhällsfrågor genom att tolka, förklara och använda samhällsvetenskapliga metoder.


 

Undrar du något?

Ställ frågorna direkt till Dragonskolan
Fråga

Skolor

På den här sajten finns information om följande skolor:
Dragonskolan
Forslundagymnasiet
Liljaskolan
Maja Beskowgymnasiet
Midgårdsskolan

Mina program:

Inga program

Hämta program

Folder och affisch

Här är en folder med mer information om vår skolor och program och en affisch med alla våra program.

Lärling?

Umeå Gymnasieskola erbjuder lärlingsutbildning på flera yrkesprogram.