Teknikprogrammet

Efter Teknikprogrammet på Dragonskolan kan du söka i stort sett vad du vill på högskolan. Samtidigt har du möjlighet att börja arbeta med något inom teknikområdet direkt efter gymnasiet.

Om du tänker att du ska plugga efter gymnasiet, rekommenderar vi vårt Teknikprogram. Här får du en bra grund för fortsatta studier, med både spets och bredd. Du läser förstås en hel del matematik, men också en massa spännande teknik och naturvetenskap.

Gemensamt första år

Teknikprogrammet startar med ett brett och allmänbildande gemensamt första år. Du får kunskaper om teknik och teknikens roll i samhället och i världen. På Teknikprogrammet är matematik en naturligt del, som du använder för att förstå och lösa tekniska problem.

Datorer och modern teknik används för att utveckla dina idéer. Du uppfinner och utvecklar. Du skapar, reflekterar och presenterar. Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som kräver mycket studier. I gengäld får du behörighet till att läsa vidare på universitet och högskola.

Anpassa din utbildning

Programmet erbjuder olika inriktningar som du väljer efter hand. Du har stor valfrihet att skaffa den utbildning som passar just dig. Du kan antingen välja att plugga vidare efter dina tre år, men du har också alla möjligheter att få ett jobb. Teknikprogrammet på Dragonskolan erbjuder fem olika inriktningar:

Design- och produktutveckling

Informations- och medieteknik