PoängplanLiljaskolans webb

Barn- och fritid, BF

Det här leder utbildningen till

Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta med barn, ungdomar eller vuxna inom pedagogiska och sociala yrkesområden eller i fritids- och friskvårdssektorn. Inom BF finns följande tre inriktningar med olika yrkesutgångar.

Fritid och hälsa
Denna inriktning är för dig som vill arbeta som personlig tränare. Fokus ligger på ledarskap och idrott.  Inom utbildningen får du även möjlighet att bli Europacertifierad gyminstruktör.
Inriktningen fritid och hälsa ger även möjlighet att läsa vidare på högskola/universitet.
Om du väljer programfördjupningen hälsa och fritid är egen träning ett obligatoriskt inslag i utbildningen.

Pedagogiskt arbete
Denna inriktning är för dig som vill arbeta med barn och ungdomar inom olika verksamheter. Fokus ligger på pedagogik och ledarskap. Inriktningen pedagogiskt arbete ger även möjlighet att läsa vidare på högskola/universitet.

Socialt arbete
Denna inriktning är för dig som vill arbeta som väktare eller personlig assistent. Fokus ligger på arbete med funktionshindrade och människor i sociala svårigheter eller inom säkerhet och bevakning. Inriktningen socialt arbete ger även möjlighet att läsa vidare på högskola/universitet.

Ställ frågorna direkt till Liljaskolan