PoängplanMidgårdsskolans webb

Estetiska programmet: Bild och form

Estetiska programmet med inriktning Bild och formgivning är ett högskoleförberedande program där du har möjlighet att utveckla ditt konstnärliga uttryck samtidigt som du får en bra behörighet och grund för vidare studier.

Under utbildningen får du grundläggande färdigheter inom både traditionella och moderna bild- och formtekniker. Vi använder oss av bl.a. akvarell, akryl, olja, kol, foto, kollage, ståltråd, lera, gipsbetong, blandmaterial och du får arbeta med flera olika typer av motiv, former, färger och material.

Våra lärare har en lång erfarenhet inom bild och formgivning och för att skapa goda förutsättningar för programmets karaktär har vi särskilt utformade salar t.ex. en ateljé, särskilda bildsalar och ett galleri där eleverna får visa upp sina verk. Programmet arbetar för att ha en kontakt med branschen och våra elever får göra studiebesök, se aktuella utställningar och delta i workshops med gästlärare som själva är konstnärer.

Hos oss har du möjlighet att själv påverka innehållet i din utbildning utifrån dina intressen, behov och mål. Du väljer med själv med hjälp av våra studie- och yrkesvägledare om du vill fördjupa dig inom bild- och form, bredda dig bortom programmets karaktärsämnen eller läsa kurser som ger dig utökad behörighet eller fler meritpoäng.

Oavsett vad du drömmer om att göra i framtiden kan det vara skönt att veta att programmet är högskoleförberedande vilket ger dig möjlighet att både läsa vidare vid högskola eller universitet och utbilda dig vidare inom bild och formgivning.

Du ansöker via http://www.gymnasieantagningen.nu/

Ställ frågorna direkt till Midgårdsskolan