« Tillbaka
PoängplanLiljaskolans webb


Bygg- och anläggning, BA

<%@Register tagprefix="UC1" src="http://www.liljaskolan.se~/Användarkontroller/Kontroller/Youtube.ascx" tagname="Youtube"%>

Det här leder utbildningen till

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom något av bygg- och anläggningsbranschens yrken, främst som anläggningsmaskinförare.

Goda framtidsutsikter för maskinförare
Framtidsutsikterna inom yrket är goda eftersom det krävs många anläggningsmaskinförare vid stora vägprojekt och järnvägsbyggen.

Säkra vägar till jobb
På Byggprogrammet tar vi varje år in två klasser med 24 elever i varje. Det innebär att vi sammanlagt har plats för 48 elever/årskurs. Antalet sökande är långt större än de 48 platser som tas in varje år. En orsak är naturligtvis att utbildningen har inneburit säkra vägar till jobb.

Vi lovar dig mycket körtid
Moderna maskiner finns på vår körgård för elevernas utbildning. Ett tiotal grävmaskiner och ännu fler hjullastare står redo för din utbildning. Det garanterar att du får den körtid och mycket goda kunskaper som krävs inför steget ut i arbetslivet. Här finns bland annat JCB, en av världens största aktörer på anläggningsmaskiner, och en Huddig 1260 som bland annat används inom profilutbildningen Banteknik för spårbundna arbeten.

 

  

Undrar du något?

Ställ frågorna direkt till Liljaskolan
Fråga

Skolor

På den här sajten finns information om följande skolor:
Dragonskolan
Forslundagymnasiet
Liljaskolan
Maja Beskowgymnasiet
Midgårdsskolan

Mina program:

Inga program

Hämta program

Folder och affisch

Här är en folder med mer information om vår skolor och program och en affisch med alla våra program.

Lärling?

Umeå Gymnasieskola erbjuder lärlingsutbildning på flera yrkesprogram.