PoängplanMidgårdsskolans webb

Estetiska programmet: Dans

Estetiska programmet: Dans är ett program där du får möjlighet att utveckla dina kunskaper inom dans och prova på olika genrer som jazzdans, klassisk balett, modern dans, improvisation, komposition och hip hop. Det är ett program för dig som tycker om att dansa och vill lära dig flera tekniker och samtidigt få en högskoleföreberedande utbildning och en bra grund att stå på inför framtiden.

Estetiska programmet: Dans är ett högskoleförberedande program där du har möjlighet att fördjupa dig inom stilarna jazzdans, klassisk balett, modern dans samt improvisation och komposition. Du kommer under din utbildning även att få träffa olika gästlärare och få pröva på ex. hiphop. Du får också möjlighet att lära dig mer om hur du som dansare kan ta hand om kroppen, bland annat genom undervisning i anatomi, alternativa träningsmetoder och mental träning. För dig som är intresserad av att söka till dansprogrammet kan det vara bra att veta att du inte behöver vara proffs när du börjar. Programmet börjar från grunden och ökar så småningom svårighetsgraden.

Utvecklas inom dans och träna på att möta en publik

Under dina tre år på dansprogrammet får du lära dig sambandet mellan dansteknik, skapande scenisk verksamhet, hur dans kan upplevas och tolkas ur olika perspektiv och hur det är att möta en publik. På programmet jobbar du mycket med praktiska projekt, både enskilt och tillsammans med andra estetiska program, samt får varje år möjlighet att uppträda på jul- och skolavslutningar. Undervisningen sker i våra danssalar som har stora fria ytor avsedda för dans samt är utrustade med spegelväggar och balettstänger.

Maxa din utbildning - 2000 + 500 = 2500 poäng

Hela gymnasieutbildningen består av 2500 poäng varav 2000 poäbg utgör basen. I basen ingår både gymnasiegemensamma kurser och en variation av kurser inom dans. De resterande 500 poängen använder du till att fördjupa dig ytterligare inom dansen eller till att läsa kurser som ger dig en bredare kompetens, fler meritpoäng eller högre behörighet inför fortsatta studier. Oavsett vilka kurser du väljer får du en högskoleförberedande utbildning och våra studie- och yrkesvägledare finns här för att hjälpa dig i ditt val.

Bra behörighet ger dig många valmöjligheter

Utbildningen ger dig i grunden både en bra behörighet för studier inom humanistiska och samhällsvetenskapliga områden på högskola eller universitet och möjlighet att söka vidare till vidare studier inom dans.

Vilken väg du än väljer i framtiden kommer du att ha nytta av de kunskaper och kompetenser som du fått på programmet.

Exempel på yrken: Dansare, arbetsterapeut, danspedagog, sjuksköterska, danslärare, socionom, sjukgymnast, kurator, lärare, psykolog, dietist, polis, jurist, landskapsarkitekt eller något helt annat.

Se vad några av våra tidigare elever gör idag

Välkommen till oss på ES: Dans!

Ställ frågorna direkt till Midgårdsskolan