« Tillbaka
PoängplanMidgårdsskolans webb


Estetiska programmet: Dans

Estetiska programmet med inriktning Dans är ett högskoleförberedande program där du har möjlighet att fördjupa dig inom jazzdans, klassisk balett, modern dans, improvisation och komposition. Utbildningen passar dig som vill utvecklas inom dansen samtidigt som du får en bra behörighet och grund för vidare studier på högskola eller universitet men också dig som vill satsa på en karriär inom dansen.

Vi arbetar mycket med praktiska projekt, både enskilt och tillsammans med våra andra estetiska program, och samarbetar med branschen och andra dansutbildningar vilket gör att du t.ex. får göra studiebesök till Norrlandsoperan, se aktuella föreställningar och delta i workshops med professionella dansare. Våra danslärare är själva dansare och undervisningen sker i våra speciellt utformade danssalar som har stora fria ytor och är utrustade med spegelväggar och balettstänger.

Hos oss har du möjlighet att själv påverka innehållet i din utbildning utifrån dina intressen, behov och mål. Du väljer med själv med hjälp av våra studie- och yrkesvägledare om du vill fördjupa dig inom dans, bredda dig bortom programmets karaktärsämnen eller läsa kurser som ger dig utökad behörighet eller fler meritpoäng.

Oavsett vad du drömmer om att göra i framtiden kan det vara skönt att veta att programmet är högskoleförberedande vilket ger dig möjlighet att både läsa vidare vid högskola eller universitet och utbilda dig vidare inom dansen.

 

Ansökan

Du ansöker via http://www.gymnasieantagningen.nu/ 

Undrar du något?

Ställ frågorna direkt till Midgårdsskolan
Fråga

Skolor

På den här sajten finns information om följande skolor:
Dragonskolan
Forslundagymnasiet
Liljaskolan
Maja Beskowgymnasiet
Midgårdsskolan

Mina program:

Inga program

Hämta program

Folder och affisch

Här är en folder med mer information om vår skolor och program och en affisch med alla våra program.

Lärling?

Umeå Gymnasieskola erbjuder lärlingsutbildning på flera yrkesprogram.