« Tillbaka
PoängplanDragonskolans webb


Naturvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av att arbeta med frågor om människan, naturen och samhället? Intresserad av laborativt arbete och problemlösning? Sugen på att i framtiden forska, jobba som läkare, jurist, civilingenjör, ekonom eller något helt annat? Tycker du att matematik, biologi, fysik och kemi är spännande ämnen? Då är naturvetenskapsprogrammet det självklara valet.

Programmet passar dig som tycker om att studera och vill ha en utbildning som öppnar många vägar till framtiden. Naturvetenskapsprogrammet är en bred högskoleförberedande utbildning med inriktning mot matematik, biologi, fysik, kemi och hållbart samhälle. Programmets inriktningar (Naturvetenskap, Naturvetenskap och samhälle) ger behörighet till de flesta högskoleutbildningarna. Inriktningen InterClass motsvarar inriktningen Naturvetenskap men med engelska som undervisningsspråk.

Här ger vi dig redskapen för att nå goda studieresultat, använda ett ekologiskt synsätt och ett vetenskapligt förhållningssätt som skapar förutsättningar för fortsatta studier. Vi arbetar praktiskt med många laborationer i nya fräscha lokaler. Under dina studier kommer du att få uppleva spännande exkursioner och fältstudier.

Inriktningar*

InterClass

Naturvetenskap

Naturvetenskap och samhälle

Anpassa din utbildning

Vi erbjuder ett stort utbud av programfördjupande kurser som gör det möjligt att anpassa din gymnasieutbildning efter dina behov och önskemål. Vi har ett mångårigt samarbete med Umeås två universitet som erbjuder mentorskap samt handledning vid gymnasiearbete. Inom programmet ger vi dig möjlighet att nå maximala meritpoäng för högskolestudier genom utbudet av valbara fördjupningskurser inom språk och matematik.

Under det första året läser alla grundläggande matematiska och naturvetenskapliga kurser. Till år två väljer du sedan inriktning.

*Skolan strävar efter att du ska få läsa den inriktning du önskar, men utifrån elevunderlag fastställs det om en inriktning kommer att starta. Urval kan komma att ske. 

Undrar du något?

Ställ frågorna direkt till Dragonskolan
Fråga

Skolor

På den här sajten finns information om följande skolor:
Dragonskolan
Forslundagymnasiet
Liljaskolan
Midgårdsskolan

Mina program:

Inga program

Hämta program

Lärling?

Umeå Gymnasieskola erbjuder lärlingsutbildning på flera yrkesprogram.