« Tillbaka
PoängplanDragonskolans webb


El- och energiprogrammet (Dragon)

El- och energiprogrammet på Dragonskolan är ett yrkesprogram som vänder sig till dig som vill arbeta med system för automatiserad produktion, datorer och kommunikation, elinstallationer eller energi-, miljö- och vattenteknik.

Vill du arbeta fritt och självständigt och tycker att det är kul att lösa tekniska problem kommer du att trivas inom elteknik- eller IT-branschen. Det är ansvarsfulla och rörliga yrken med omväxlande arbetsuppgifter.

Du läser ett gemensamt första år och i åk 1 söker du den inriktning du vill fortsätta med. Skolan strävar efter att du ska få läsa den inriktning du önskar, men utifrån elevunderlag fastställs det om en inriktning kommer att starta. Urval kan komma att ske.

År två och tre gör du praktik, så kallad arbetsplatsförslagt lärande (APL) vid något av de företag Dragonskolan samarbetar med.

Utbildningen leder till yrken som till exempel installationselektriker, industrielektriker och larmtekniker, eller olika yrken inom IT-branschen som nätverkstekniker, hemservicetekniker och elektronikproduktionstekniker. Efter utbildningen är du även behörig att söka till utbildningar inom yrkeshögskolan.

På programmet har du även möjligheten att välja till grundläggande högskolebehörighet. Du har dessutom möjlighet att bredda dig ytterligare genom att kombinera yrkesutbildningen med att läsa särskild behörighet. Kontakta din studie- och yrkesvägledare för mer information.

 

Inriktningar

Automation

Dator- och kommunikationsteknik

Elteknik

Energiteknik 

Undrar du något?

Ställ frågorna direkt till Dragonskolan
Fråga

Skolor

På den här sajten finns information om följande skolor:
Dragonskolan
Forslundagymnasiet
Liljaskolan
Maja Beskowgymnasiet
Midgårdsskolan

Mina program:

Inga program

Hämta program

Folder och affisch

Här är en folder med mer information om vår skolor och program och en affisch med alla våra program.

Lärling?

Umeå Gymnasieskola erbjuder lärlingsutbildning på flera yrkesprogram.