« Tillbaka
PoängplanDragonskolans webb


El- och energiprogrammet

Är du intresserad av teknik och lösa problem? Är du intresserad av el och att arbeta i team för att lösa uppdrag?Är du sugen på att utbilda dig inom en bred utbildning med framtidens teknik i fokus?

El- och energiprogrammet är utbildningen för dig som är tekniskt intresserad och kan tänka sig en framtid som elektriker eller tekniker inom data, automation eller energiteknik. Beroende på inriktningsval kan du arbeta de flesta branscher som kräver tekniskt kunnande, exempelvis elteknik, fastighetsdrift, industriunderhåll, industriproduktion, energiunderhåll och datateknik.

 

Gemensam ingång


Ett gemensamt första år där du också väljer inriktning till ditt blivande yrke. År två och tre gör du praktik, s.k. APL vid något av de företag Dragonskolan samarbetar med.
 

Inriktningar*

Automation

Dator- och kommunikationsteknik

Elteknik

Energiteknik

 

Framtida yrke


Efter examen har du grundläggande kunskaper för att arbeta med t.ex. automatiserade produktionssystem, system för energi-, miljö- och vattenteknik eller dator- och kommunikationssystem, eller elektriker/elmontör inom elinstallation.
 

*Skolan strävar efter att du ska få läsa den inriktning du önskar, men utifrån elevunderlag fastställs det om en inriktning kommer att starta. Urval kan komma att ske. 

Undrar du något?

Ställ frågorna direkt till Dragonskolan
Fråga

Skolor

På den här sajten finns information om följande skolor:
Dragonskolan
Forslundagymnasiet
Liljaskolan
Midgårdsskolan

Mina program:

Inga program

Hämta program

Lärling?

Umeå Gymnasieskola erbjuder lärlingsutbildning på flera yrkesprogram.