Hantverksprogrammet - Stylist (Dragon)

Brinner du för ditt intresse och vill lära dig ett hantverksyrke från grunden har du möjlighet att göra det på Hantverksprogrammet på Dragonskolan.

Här får du en kreativ och professionell utbildning med bredd oavsett vilken inriktning du väljer. Du lär dig ett hantverk som kräver både praktiskt handlag och teoretisk kunskap. I utbildningen använder vi oss även av digitala tekniker och som hjälpmedel har du en egen dator.

Våra lärare har en bred kompetens med många års erfarenhet av såväl yrkesliv som av läraryrket. Vi har även ett gott samarbete med olika branschföreträdare. Minst 15 veckor av din utbildning är har du arbetsplatsförlagt lärande (APL) inom din inriktningsbransch.

Dragonskolans hantverkselever är ofta ute och arbetar med olika uppdrag och event, i såväl vardag som glamour. Ett av de största samarbetena mellan våra inriktningar är våra modevisningar. Då samarbetar elever över ämnesgränserna för att kunna presentera allt de lärt sig under sin utbildning, inför en allmän publik. Du har även möjlighet att driva ett UF-företag i årskurs 2 och/eller 3.

Efter utbildningen är det möjligt att påbörja en yrkesbana eller fortsätta studera på universitet/högskola.