PoängplanMidgårdsskolans webb

Estetiska programmet: Musik

Estetiska programmet med inriktning Musik är ett högskoleförberedande program där du får lära dig allt från körsång till musikproduktion. Utbildningen passar dig som vill utvecklas inom musiken samtidigt som du får en bra behörighet och grund för vidare studier men också dig som vill satsa på en karriär inom musik. Vilken väg du än väljer i framtiden kommer du att ha nytta av de kunskaper och kompetenser som du fått på programmet.

Estetiska programmet: Musik är ett högskoleförberedande program där du får satsa på ditt intresse och utveckla din talang. Här får du erfarenhet av flera olika stilar och genrer, både tekniskt och musikaliskt, samt individuell undervisning inom instrument- eller sång.

Under utbildningen får du träning i att framträda inför publik, spela i ensemble och sjunga kör vilket ger dig en stabil bas för vidare studier inom musik- och kultur. Vi ger ett stort antal konserter och du kommer att få stå på många olika scener i både mindre och större sammanhang. Undervisning sker i våra kör- och salar samt i skolans egen blackbox och inspelningsstudio. Vi arbetar tillsammans med den lokala musikscenen och utöver de produktioner som pågår på skolan får du också delta i workshops med etablerade artister och i lokala musikfestivaler.

Maxa din utbildning - 2000 + 500 = 2500 poäng

Hela gymnasieutbildningen består av 2500 poäng varav 2000 poäng utgör basen. I basen ingår både gymnasiegemensamma kurser och en variation av kurser inom musik. De resterande 500 poängen använder du till att fördjupa dig ytterligare inom musiken eller till att läsa kurser som ger dig en bredare kompetens, fler meritpoäng eller högre behörighet inför fortsatta studier. Oavsett vilka kurser du väljer får du en högskoleförberedande utbildning och våra studie- och yrkesvägledare finns här för att hjälpa dig i ditt val.

Bra behörighet ger dig många valmöjligheter

Utbildningen ger dig i grunden både en bra behörighet för studier inom humanistiska och samhällsvetenskapliga områden på högskola eller universitet och möjlighet att söka vidare till vidare studier inom musik vid musik-, folk- och yrkeshögskolor. Vilken väg du än väljer i framtiden kommer du att ha nytta av de kunskaper och kompetenser som du fått på programmet.

Exempel på yrken: musiker, kommunikatör, låtskrivare/kompositör, projektledare, musiklärare, kurator, sångpedagog, dirigent, samhällsvetare, körledare, socionom, kurator och musikproducent.

Välkommen till oss på ES: Musik!

Ställ frågorna direkt till Midgårdsskolan