PoängplanMidgårdsskolans webb

Estetiska programmet: Musik

Estetiska programmet med inriktning Musik är ett högskoleförberedande program där du får lära dig allt från körsång till musikproduktion. Utbildningen passar både dig som vill utvecklas inom musiken samtidigt som du får en bra behörighet och grund för vidare studier men dig som vill satsa på en karriär inom musik.

Hos oss får du möjlighet att satsa på ditt intresse och utveckla din talang. Under utbildningen får du erfarenhet av flera olika stilar och genrer, både tekniskt och musikaliskt, samt individuell undervisning inom instrument- eller sång.

Våra musiklärare har en lång erfarenhet och spetskompetens inom sitt område. Flera av dem är dessutom aktiva inom den lokala musikscenen. För att skapa goda förutsättningar för programmets karaktär har vi särskilt utformade salar t.ex. en inspelningsstudio, två orkestersalar, flera musik-/övningsrum samt en black box där vi sätter upp våra föreställningar. Programmet har en kontakt med de lokala aktörer inom branschen och våra elever får göra studiebesök, se aktuella föreställningar, delta i workshops med gästlärare som är aktiva inom musikbranschen och medverka i lokala evenemang t.ex. Jazzveckan.

Hos oss har du möjlighet att själv påverka innehållet i din utbildning utifrån dina intressen, behov och mål. Du väljer med själv med hjälp av våra studie- och yrkesvägledare om du vill fördjupa dig inom musiken, bredda dig bortom programmets karaktärsämnen eller läsa kurser som ger dig utökad behörighet eller fler meritpoäng.

Oavsett vad du drömmer om att göra i framtiden kan det vara skönt att veta att programmet är högskoleförberedande vilket ger dig möjlighet att både läsa vidare vid högskola eller universitet och utbilda dig vidare inom musiken.

Du ansöker via http://www.gymnasieantagningen.nu/

Ställ frågorna direkt till Midgårdsskolan