VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet är inriktat mot installation, service och underhåll av energitekniska anläggningar och system i fastigheter. Samtidigt ligger fokus på mötet med andra människor i yrkesutövningen.

Här får du kunskaper från den traditionella grunden till den senaste spetstekniken. Vi tror att du kommer att bli smått förvånad över hur mycket du har lärt dig när du går ut. Du kommer att upptäcka en sak till - du är attraktiv på arbetsmarknaden.

Framtida yrke

Som du förstår är listan på vad du kan lära dig under utbildningen lång. Några exempel är installation, felsökning, reparation, drift, underhåll, fastighetsservice, värme, kyla och ventilation. På Dragonskolan erbjuder vi inriktningen mot VVS där du får både teoretiska och praktiska kunskaper som gör dig väl förberedd för det jobb som väntar dig efter studenten.

Lär dig se helheten

Du kommer att arbeta mycket praktiskt och lära dig hantverket från grunden. Samtidigt får du hänga med i den snabba utvecklingen och lära dig all ny teknik som utvecklar branschen.

Helheten är viktig för att du ska kunna göra ett bra jobb. Därför får du lära dig hela jobbet från planering till genomförande, dokumentation och kvalitetssäkring. Du får också bra koll på de regler och bestämmelser som du måste följa och hur du jobbar så miljövänligt som möjligt.

En del av utbildningen gör du ute på ett företag. Där får du både erfarenhet av att arbeta praktiskt och bra möjligheter att skapa kontakter. Bra att ha när det är dags att söka jobb!

Yrkesprogram med möjlighet till högskolebehörighet

Alla elever på yrkesprogram har möjlighet att skaffa sig grundläggande högskolebehörighet. För att du som elev på VVS- och fastighetsprogrammet ska uppnå grundläggande högskolebehörighet måste du läsa utökat program med 100 poäng. Skolan erbjuder svenska 2 och 3 samt svenska som andraspråk 2 och 3 som individuellt val. Dessutom erbjuder skolan engelska 6 som individuellt val.

Vidare till studier

Om du vill finns möjlighet till eftergymnasial utbildning såsom yrkeshögskole-utbildning (YH-utbildning) och yrkesteknisk högskoleutbildning (YTH-utbildning). Du kan också studera vidare på universitetet.