« Tillbaka
PoängplanDragonskolans webb


VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet på Dragonskolan vänder sig till dig som är intresserad av installationer, service och underhåll av energitekniska anläggningar och system i fastigheter.

I VVS-yrket ingår arbeten som installation av bergvärme och luftvärmepannor, solvärme, varmvattenberedare och arbete med energibesparing. Tekniken blir allt mer avancerad och därför väljer många att anlita professionell hjälp.

Arbetet är fritt och självständigt och du arbetar nära dina kunder. Ofta ordnar du allt från inköp av material till planering och montering. Dragonskolan har ett nära samarbete med VVS-installatörerna i Umeåregionen. Du gör en viss utbildningstid hos de samverkande VVS-företagen så kallat arbetsförlagt lärande (APL). Utbildningen följer branschens krav på olika kurser som eleven måste vara minst godkänd i.

På VVS- och fastighetsprogrammet får du grunderna i yrket. Efter utbildningen kan du söka arbete direkt. Du har redan bra kontakter då du i åk 2 och 3 fått arbeta ute på olika företag. Du är även behörig att söka till utbildningar inom yrkeshögskolan.

På VVS- och fastighetsprogrammet har du möjligheten att välja till grundläggande högskolebehörighet. Du har dessutom möjlighet att bredda dig ytterligare genom att kombinera yrkesutbildningen med att läsa särskild behörighet. Kontakta din stundie- och yrkesvägledare för mer information. 

Undrar du något?

Ställ frågorna direkt till Dragonskolan
Fråga

Skolor

På den här sajten finns information om följande skolor:
Dragonskolan
Forslundagymnasiet
Liljaskolan
Maja Beskowgymnasiet
Midgårdsskolan

Mina program:

Inga program

Hämta program

Folder och affisch

Här är en folder med mer information om vår skolor och program och en affisch med alla våra program.

Lärling?

Umeå Gymnasieskola erbjuder lärlingsutbildning på flera yrkesprogram.